maanantai 30. tammikuuta 2017

Rentoilua

Harmaa arki yrittää kiristää otettaan niin palvelijattaresta kuin Riiviöistäkin. Silloin, kun pahin väsy yllättää vetäydytään yksissä tuumin sohvan nurkkiin huilaamaan. 

Kisuna olemisen sietämätön keveys
Rentoa viikon alkua!

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kysymyksiin vastauksia

Nyt on aika suurelle kysymyspostaukselle! Kiitos hirmuisesti kaikille, ketkä laittoivat kysymyksiä, että saatiin vähän sisältöä! Eiköhän sitten pidemmittä puheitta laiteta töpinäksi


Ensimmäiset seitsemän kysymystä on osoitettu suoraan Mörkölle eräältä ihanalta mustavalkoiselta kissaneidiltä:

1. Mikä on Mörkö lempiruokasi, entä lempiherkkusi?

Lempi ruokani on ihan selvästi raksut! Herkuista porsaan sydän on korkeimmalla listan kärjessä, mutta kuivattu kana tulee heti perässä. 

2. Tykkäätkö minusta? 

Tottahan toki, tämähän on selvä juttu!

3. Mitä harrastat? 

Palvelijatar vastaisi, että me harrastetaan Mymmelin kanssa ulkoilua ja kaikenlaisia hassuja temppuja. Minä vastaisin ehkä hiukan toisin ja sanoisin, että meidän juttu on ennemmin yleinen riiviöinti ja piiitkät päiväunet.

4. Mikä on lempileikkisi? 

Kaikkien rapisevien asioiden pyörittely ja niiden viskominen ympäri taloa! Mymmelin lempileikkejä ovat noutoleikit. Se jaksaa vaikka kuinka kauan kantaa leluja palvelijattarrelle ja sitten juosta hölmönä niiden perään. Hassu veikka.

5. Oletko sylittelijä vai oman paikan pitäjä? 

Jos oikeat ihmiset ovat paikalla niin sitten olen sylittelijä, muuten pidän mieluummin hajurakoa. Mymmeli sen sijaan sylittelee vain palvelijattaren kanssa, muut ei kelpaa. 

6. Montako rappua teillä on? 

Asutaan viidennessä kerroksessa.

7. Koska nähdään? 

Ihan koska vain <3


Loput kysymykset koskivat molempia Riiviöitä

8. Sisustatteko usein ilman palvelijan lupaa?

Joo sisustetaan kyllä! Yksi surullisen kuuluisa telkkari ei miellyttänyt meidän silmää, joten päätettiin yhdessä tehdä se käyttökelvottomaksi, jonka jälkeen palvelijatar halusi hankkiutua siitä eroon. 

9. Entäs onko riiviöinti kivaa aamulla, päivällä, illalla vai yöllä?

Riiviöinti on aina kivaa! Parasta se kuitenkin on illalla ennen puoltayötä palvelusväen yrittäessä mennä nukkumaan, tai sitten aamuyöstä ennen kuin kenenkään herätyskello soi.

10. Tykkäättekö possunsydämestä ja jos ette niin, miksi ette koska sehän on P-A-R-A-S-T-A!!! 

Tottakai tykätään!!, sehän on uskomattoman hyvää!!!



Viimeinen kysymys oli osoitettu suoraan palvelijattarelle!

11. Haluaisitko joskus rotukissan, ja jos joo niin minkä?

Olen kyllä miettinyt rotukissan hankintaa joskus tulevaisuudessa. Tällä hetkellä ei aika ja resurssit riitä kolmannelle kissalle, joten tämä tapahtuisi todellakin vasta joskus kaukana tulevaisuudessa. Roduksi olen miettinyt maine coonia, norjalaista metsäkissaa tai siperiankissaa. Mitään älykkäitä ja järkeviä perusteluja näille ei oikeastaan ole. (Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin olen näistä rotukissajutuista hiukan kujalla...) Maine coonissa viehättää suuri koko ja muut rotu ominaisuudet, minulla on myös kivoja kokemuksia kyseisestä rodusta. Samoin siperiankissasta olen saanut hyviä kokemuksia, ja nämä kolme tuntuisivat rotuina "omimmilta". Mutta onneksi näitä ehtii vielä miettiä monta kertaa :)

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Pelkojen voittamista


Tänään olimme taas Riiviöiden kanssa mukavalla sunnuntaikävelyllä. Oli kivat pari astetta pakkasta ja lunta edelleen maassa. Tuntuu etten voi hehkuttaa tuota lunta tarpeeksi, olen niin iloinen siitä, että saatiin kuitenkin talveksi lunta maahan. Mutta päivän paras juttu ei tosiaan nyt ole lumi, eikä pakkanen, eikä edes sunnuntaiulkoilut, vaan se, että Mörkö käveli rappukäytävän ihan itse alaovelta asunnolle! Tämä oli meille nyt iso voitto. Herraa tottakai lahjottiin tästä hyvästä isolla kasalla herkkuja ja hirmuisella määrällä kehuja. <3 Vielä me saadaan lievä rappupelko kuriin ja liikutaan rapussa ilman, että kissaa tai omistajaa jännittää yhtään.


Ajateltiin nyt myös polkaista käyntiin kysymyspostaus. Onko jotain, mitä olet aina halunnut tietää Riiviöistä (tai palvelijattaresta?), muttet ole täältä blogin puolelta vielä saanut vastausta? Nyt on tilaisuus esittää ihan minkälaisia kysymyksiä vaan (pysytäänhän kuitenkin asiallisina) ja me vastataan parhaamme mukaan. Kasaamme kysymykset ja vastaukset yhteen postaukseen, vähän kuin ystäväkirja meiningillä. Aikaa kysellä jätetään pyöreästi ensi viikon sunnuntaihin (22.1.) asti.

Samalla meinasin kartoittaa, että millaisia juttuja te lukijat täältä haluatte lukea, Onko jotain erityisiä toivepostauksia tai postausideoita, mitä haluaisitte Riiviöiden toteuttavan?

perjantai 13. tammikuuta 2017

Talven tuulia


Viime viikonloppuna oli jälleen ihanat säät mennä kisujen kanssa haistelemaan talven tuulia ja räpsimään kivoja talvikuvia. Jouluna kuvauskalustomme sai kauan odotettua päivitystä parempaan suuntaan, jippii! Jatkossa pyritäänkin laittamaan tänne blogin puolelle hiukkasen laadukkaampia kuvia ja jätetään ne hätäisimmät kännykkäräpsyt tuonne instagramiin ;)


Talvi ei ole vaikuttanut Riiviöiden ulkoilukäytäntöihin oikeastaan ollenkaan. Isoimmilla pakkasilla ei tietenkään mennä ulos, mutta pikkupakkanen ei kumpaakaan herraa vaivaa. Molemmilla on paksu pohjavilla, joten kylmä ei pääse yllättämään. Mörkölle lumi oli viime talvena iso ihmetyksen aihe, mutta tänä vuonna se ei herättänyt minkäänlaista reaktiota. Mymmelillä jää välillä nuoskalunta paukuiksi varpaiden väliin ja niitä pitää pysähtyä joskus montakin kertaa ravistelemaan pois :D

Viime aikoina ulkoilumme on kuitenkin jäänyt muista syistä vähemmälle. Rappuun tutustuminen otti isosti takapakkia Mörkön säikähdettyä pahanpäiväisesti hissistä ilmestyneitä lastenrattaita. Tämän episodin jälkeen Mörkö ei ole tykännyt kulkea rapussa omin jaloin ja matkustaa sen matkan sylissä. Mutta pienin askelin edetään taas. Mymmeliltä rapussa kulkeminen sujuu jo lähes kokonaan ongelmitta.


Joku ihana tyyppi on jaksanut täyttää läheisessä metsässä sijaitsevaa lintulautaa ahkerasti. Ruokintapaikalla on aina älyttömän paljon pikkulintuja parveilemassa, ja Mörkön kanssa lenkki meinaa jäädä lyhyeksi herran jäädessä tuijottelemaan tirppatelkkua. Palvelijatarkin on ihan tylsä, kun lintuja saa vain katsoa, eikä koskea. Yhdestä pulleasta tipusta voisi valmistaa vaikka hienon juhla-aterian Pepsille.

Mymmeli kyllä myös noteeraa linnut, mutta saalistushommat voi jättää muille.


Toivottavasti nämä ihanat lumet nyt säilyisivät täällä pääkaupunkiseudullakin! Sateessa valjastelu on ihan tylsää.

tiistai 10. tammikuuta 2017

Somekissat

Jotkut teistä on jo varmaan huomanneetkin, että meidät löytää nykyään myös instagramista! Ajateltiin olla oikein kansainvälisiä ja toimitaan siellä nimimerkillä @rascalkitties.

Tulevaisuudessa me julkaistaan instagramissa varmasti paljon myös sellaista materiaalia, mikä ei tule päätymään blogin puolelle. Kannattaa siis olla kuulolla sielläkin! :)

Ei meillä tällä kertaa muuta!

Rakkaudella, Riiviöt

perjantai 6. tammikuuta 2017

Uutta vuotta ja kuulumisia

Heippa vaan taas kaikille, ja hyvää uutta vuotta! Saatiin Riiviöiden kanssa kunnon blogiähky joulukalenterin jäljiltä, joten otettiin ihan yksissä tuumin pikkuisen pidempi postaustauko välipäiville ja vuodenvaihteeseen. Joulun jälkeen vietimme vielä muutaman ihanan päivän äitini nurkissa, mutta siirryimme viettämään uutta vuotta omaan kotiimme.

Vuosi vaihtui todella rauhallisissa merkeissä, kumpikaan Riiviö ei välittänyt rakettien paukkeesta tuon taivaallista! Olen tästä todella iloinen, sillä minun, nyt jo edesmennyt, koira aikanaan pelkäsi raketteja kuollakseen. Ei auttanut, vaikka laitettiin verhoja kiinni ja radiota ja telkkua kovemmalle, paniikki oli todellinen. Tuntui todella pahalta katsella vierestä toisen pelkoa. Nyt olenkin jokainen uusi vuosi järjestänyt Riiviöille jotain hälinää, kuten radiota tai telkkua, kun hermostuksissani odotan kissojen panikoituvan paukkeesta. Riiviöt eivät kuitenkaan korvaansa lotkauta raketeille ja elämä jatkuu kuten muinakin päivinä. Onneksi.

Uuden vuoden lupauksia teimme tänäkin vuonna. Itse lupasin ympäripyöreästi opetella olemaan taas vähän parempi omistaja kissoilleni. Tämä voisi sisältää siis enemmän aktivointia, lisää yhteistä aikaa ja kaikkea sen sellaista. Riiviöt taas lupasivat jatkaa entiseen malliin olemalla ihania kissoja. Katsotaan sitten vuoden päästä miten onnistuttiin. :)

Hyvää loppiaista ja alkanutta vuotta kaikille!